GÜNLÜK YAŞAM BECERİLERİ

GÜNLÜK YAŞAM BECERİLERİ

“Eğitim, birinin aktardığı sözleri dinlemekten ziyade, çocuğun içinde bulunduğu koşulları deneyimlemesiyle ilerleyen, doğal bir süreçtir.”


‘’Hayatın en önemli dönemi üniversite çalışmaları değil, doğumdan altı yaşa kadar olan süredir. Çünkü bu, bir çocuğun gelecekte olacağı yetişkini inşa ettiği dönemdir. Sadece zeka değil, insanın bütün mümkün becerileri bu dönemde oluşur. Hiçbir yaşta çocuk, zekice bir yardıma, bu dönemde olduğu kadar ihtiyaç duymaz.”

Dr. Maria Montessori

Bu bölümdeki çalışmalar çocuğun günlük yaşamında karşılaşabileceği uğraşlardan oluşur. Sadece çocuğun öz bakımına ait olmayıp, yaşadığı çevresindeki canlı ve cansız varlıklarla olan tüm ilişkilerini kapsar. Bu çalışmalarla çocuk içinde bulunduğu çevreyle başa çıkmayı öğrenir ve çocuğun kendi doğal gelişimine  önemli katkılar sağlar. Hareket koordinasyonu ve toplu yaşam için ön alıştırmalardır.
Günlük yaşam etkinliklerinin tekrarlanmasıyla, çocuklar kendi dünyalarına aktif olarak katkıda bulunur, kaba ve ince motor becerilerini geliştirir, problem çözmeyi etkili bir şekilde öğrenir ve güçlü bir benlik duygusu oluşturabilirler.
Biz etkinlikleri uygularken ; öğrencilerimizde küçük kas gelişiminin yanında çevreye duyarlık ve kendine yetme becerilerini hedefledik.

Resimlerini paylaştığımız etkinlikler doğrultusunda öğrencilerimizde olumlu değişimler gözlemledik.Velilerimizden olumlu dönütler aldık.Yarı yıl tatilinde günlük yaşam becerilerine dair evde yapabilecekleri sorumluluklar verdik çamaşır asma,katlama,sofra kurma,portakal suyu sıkma,kurabiye yapma,havuç rendeleme gibi.Biz artık şunu biliyoruz ‘’ Montessori ile Öğreniyorum ‘’projesi öğrencileri kendine yetebilmeyi büyük anlamda başardı. 
Arife ÇELİK
MİMAR SİNAN İLKOKULU

































2 yorum: